Prężny rozwój branży horeca w Polsce. Zyskowna pozycja hoteli.

Obecnie hotele to miejsca, w których nie tylko można skorzystać z noclegu i posiłków. W ostatnich latach hotele prężnie przejęły też przygotowanie i obsługę konferencji, wyprawianie bankietów czy wesel, przygotowanie zaplecza pod warsztaty kulinarne czy wynajem sal na szkolenia. Bardzo często hotele oferują kompleks SPA lub własną winiarnię. Ich właściciele czerpią inspiracje z wzorców światowych albo z targów sektora horeca.

półka z ręcznikami

Źródło: http://www.flickr.com
Mające miejsce kilka razy do roku targi sektora hotelarskiego, restauracyjnej i cateringu, gromadzą wielu przedsiębiorców i zainteresowanych. Targi to prestiżowe, biznesowe meetingi, podczas jakich prezentuje się np. rzeczy (ręczniki hotelowe, obrusy, pościel) i usługi oraz nowatorskie rozwiązania adresowane do hoteli o zróżnicowanym poziomie – . Jednak nie tylko hotelecentrum konferencyjne nowe horyzonty warszawa (http://mojekonferencje.pl/warszawa/centrum-konferencyjno-szkoleniowe-fundacji-nowe-horyzonty) poszukują partnerów biznesowych czy zaopatrują się w potrzebne materiały, lecz również wielu pozostałych ważnych zawodników z sektora horeca. Mobilną gastronomię można spotkać wszędzie – na dniach miasta, wystawach i w górach. Duże targi branży hotelarskiej i gastronomicznej pokazują, jak wielka jest to branża.

Zainteresował Cię ten artykuł? Jeżeli tak, to bez wahania sprawdź tutaj wczasy last minute katowice podobne materiały – one także są godne uwagi.

Targi gwarantują szansę przedstawienia oferty pokaźnemu gronu branżowych klientów, lecz głównie ceniona jest sprzedaż produktów po cenach producenta. Zwykle w programie takich targów jest wiele szkoleń, konferencji i innych spotkań, na których można nie tylko zdobyć cenną wiedzę, ale także podnieść kwalifikacje zawodowe.

łazienka hotelowa

Autor: Porto Bay Hotels & Resorts
Źródło: http://www.flickr.com
Na tapetę brane są nowości, ostatnio duży nacisk kładzie się szczególnie na hotelowe restauracje i spełnianie wymagań hotelowych gości, np. dietetycznych posiłków czy rozszerzenia karty dań wegańskich – Zawadzki Sylwester Madoza. Spora ilość producentów zbiera wówczas zapotrzebowanie na rzeczy personalizowane – ręczniki hotelowe, szlafroki i pościel – z drukowanym napisem lub w określonej kombinacji kolorystycznej. Gałąź „horeca” w Polsce z pewnością rozwija się prężnie i przynosi duże zyski.